Tämän takia ehdokkaan ajatteluun kannattaa perehtyä syvällisemmin

Viime eduskuntavaaleissa kyselin vaalikoneelta sopivaa ehdoksta. – Olin hieman hämmentynyt siitä, että ehdotettu ehdokkaani näytti osittain puhuvan ajastamme ja ilmiöistä varsin kärkevästi.

Havahduin nyt keväällä tutunoloiseen nimeen uutisissa. Siinä kerrottiin, että eräs kansanedustaja oli erotettu omasta puolueestaan ja istui nyt yhden ehdokkaan kokoisessa eduskuntaryhmässä. – Ja nyt hän oli saanut varoituksen kärkevästä käytöksestään.

Mistä nimi oikein on tuttu..? No, sieltä vaalikoneesta…

Nyt toisella puolella vaalikonetta ollessani eli koneen kysymyksiin vastatessani huomasin, että vaalikoneen kysymykset on aseteltu niin, että ne kärjistävät kysymyksiä – ja vastauksia.

Moneen kysymykseen vastasin 2 tai 4… melko eri mieltä tai melko samaa mieltä – ja selitin, että asia ei kuitenkaan ole niin yksioikoinen; asiassa on monta puolta.

Vaikka vaalikone houkuttaisi istumaan koneen ääreen ja valitsemaan ehdokas vaalikoneen suosittelemista, suosittelisin mieluusti, että tutustuisit ehdokkaan ajatteluun hieman syvällisemmin… ettei kävisi ”turtiaisia” niin kuin minulle. – Tosiaan vaalikone suositteli ehdokasta, jonka kaikkeen ajatteluun, sanomisiin tai tekemisiin en voi aivan täysillä yhtyä.

Helpottaaakseni sinun valintaasi avaan vaaleihin saakka vaalikonevastausteni taustoja. Voit myös vapaasti kysyä, mikä mieltäsi askarruttaa. – Kysyminen onnistuu helposti kommentoimalla postauksia, joita teen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s