Arvot luovat hyvinvointia ja arvottomuus – pahoinvointia

Perinteiset arvot: koti, uskonto ja isänmaa.

Ne kuitenkin ovat olleet – ja uskon, että ovat edelleenkin – se, mikä pitää kansamme ja maamme pystyssä ja yhteiskuntamme toimivana.

Kun mitä tahansa näitä peruspilareita väheksytään, sivuutetaan tai poistetaan, sillä on seurauksia yhteiskunnallemme.

Se, että perheessä asiat menevät somimmoilleen hyvin, saa aikaan sen että niin vanhemmat kuin lapsetkin voivat hyvin – ja päinvastoin: minkä tahansa laatuinen  – henkinen, taloudellinen, sosiaalinen, fyysinen – pahoinvointi perheessä heijastuu niin lapsiin kuin vanhempiinkin. 

Se, että on jokin, mihin luottaa ja mikä kestää vaikeinakin aikoina, antaa lujan pohjan jalkojen alle. Jos ei ole mitään, mihin turvata, luo turvattomuutta ja ahdistusta.

Maamme kansallinen hyvinvointi luo perustan elää, olla ja yrittää – ja taasen, jos kansallinen hyvinvointimme romahtaa, millä ihmeellä yllä pidämme tai luomme elämisen ja yrittämisen edellytyksiä – tai sitä, että voimme jotenkin auttaa niitä, jotka ovat avun tarpeessa.

Samalla, kun näemme surullisia, mieltä kuohuttavia, arvojemme vastaisia asioita tapahtuvan, on hyvä muistuttaa itselleen siitä, että oma näkökulma säilyy mahdollisimman selkeänä.

Kristittynä, seurakunnan työntekijänä ja kuntavaaliehdokkaana koen, että ydintehtäväni on tuoda tilanteeseen toivo. Vielä on mahdollisuus kääntyä ja kääntää suunta.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s