Kuka kumman Kuikka – ja miksi KD?

Miehikkälän (ja Virolahden) nuoret aikuiset tietävät ja tuntevat miut “Kuikkana”, joka nuorisotyönohjaajan viransijaisena luotsasi värikästä riparilaisjoukkoa, huristeli Kinder-pääsiäismunan värisellä Renault Twingolla – ja koetti parhaansa mukaan kuunnella, mitä nuorella oli sanottavaa. Ikääntyvälle väestölle tulin tutuksi 2008 Ratevan projektiohjaajana.

Sitä ennen ja sen jälkeen olen tehnyt muutakin.

Metsien miesten ja maaseudun naisten jalanjäljissä

Olen syntynyt Savon ja Pohjois-Karjalan rajamailla ja kasvanut maanviljelijän rooliin. Ensimmäinen koulutukseni on maa- ja metsätaloudesta. Opintoni Helsingin yliopistossa keskeytin ottaakseni vastuuta kotitilastani. Kävin työn ohessa Viljelijän tutkinnon, Maitotilan laatukoulutuksen ja Maatilayrittäjän liikkeenjohdon ja tulevaisuuden hallinnan jatkolinjan. 

Elämän kirjon ymmärtäjäksi

Elämän poluilla ja risteyksissä huomaan tehneeni myös valintoja, joista kaikki eivät äkisti katsottuna vieneet elämää eteen päin. Pitkällä tähtäimellä niissä voi nähdä hyvääkin, kuten sen että ymmärtää elämän kirjoa ja varjopuoliakin, on tilanteissa uskaltanut ottaa uskaliaita ja rohkeitakin askelia ja on valmis katselemaan asioita useammalta näkökannalta.

Pienten lasten äitinä, maatilasta vastuuta kantavana aloin tunnistaa jaksamiseni rajoja 1997. Luovuin lypsykarjasta ja siirryin kunnalle maatalouslomittajaksi. Työperäinen allergia tuuppasi opiskelemaan työn ohessa. Suoritin koulunkäyntiavustajan ja perhekotiohjaajan ammattitutkinnon. Opintojen ohessa opetin yläasteella uskontoa tuntiopettajana ja toimin koulunkäyntiavustajana. Kesäisin, kun avustajan/opettajan työtä ei ollut, luotsasin mansikkatilan poimijakaartia ja toteutin vapaa-ajan ohjelmaa perhelomia järjestävässä yrityksessä. Hetken ehdin toimia myös toimistotyöntekijänä kalustealan yrityksessä.

Vuodesta neljääntoista

36 vuotta Pohjois-Karjalassa sai äkkikäänteen tammikuussa 2007, kun sain vuoden pituisen pestin Ratevan projektiohjaajana. Vuosi on venähtänyt 14 vuodeksi: Museonhoitajana Pioneerimuseossa, nuorisotyönohjaajan viransijaisena Miehikkälän ja Virolahden kappeliseurakunnissa, pastorina Miehikkälän helluntaiseurakunnassa, Luumäen Saalemissa ja kaakkoissuomalaisten helluntaiseurakuntien oppilaitospastorina. 

 Elämän solmuja

Mukaan on mahtunut myös asioita, jotka (ehkä hyvinkin perisuomalaiseen tapaan) pidin piilossa, kunnes hätä oli niin suuri, että asioille piti tehdä jotain. Myös niistä asioista olen halunnut puhua/kirjoittaa sen takia, että joku toinen saisi sanoitusta tilanteelleen, rohkenisi hakea apua – ja että apua olisi tarjolla. #perheväkivalta #avioero #talousvaikeudet #masennus

Miksi ehdolla aluevaaleissa juuri nyt?

Kuntavaalien alla minua kysyttiin aluksi kahden, sittemmin kolmen, puolueen ehdokkaaksi. Viesti oli: Tarvitsemme sinun kaltaistasi ehdokasta.

Kaikkien kolmen puolueen ohjelmassa oli asioita, joihin voin sydämestäni yhtyä.

Historiani yhteiskunnallisissa asioissa ja niihin vaikuttamisessa on 80-90-lukujen taitteessa, jolloin vahvasti otin kantaa yhteiskunnalliseen keskusteluun. Sittemmin seurakunta-aktiivina ja myöhemmin seurakuntien palveluksessa ollessani halusin pidättäytyä yhteiskunnallisista kannanotoista, koska halusin olla kaikkien palvelija.

Niin yhteiskunnassamme kuin kansainvälisestikin terävöitynyt kielenkäyttö on vienyt ihmisiä hyvinkin vastakkaisiin leireihin ja kärkevään sanailuun. On tuntunut, että asioita ei oteta enää asioina vaan vastakkainasettelu henkilöityy. Sille, että henkilökohtaisesti asetun jollekin puolelle, on ollut minulle iso kynnys. 

Kynnyksen ylittämisessä minua auttoi muutama episodi, jotka saivat aikaan ajatuksen, että asioille täytyy tehdä jotain, ei vain jonkun, vaan minun henkilökohtaisesti 

Aluevaaleissa olen samalla tiellä.

Miksi Kristillisdemokraatit?

Kysyessäni konsultaatiota muutamalta arvostamaltani taholta, päädyin puolueena Kristillisdemokraatteihin, koska se arvomaailmaltaan on kaikkein lähinnä sitä, mitä työssäni edustan. Kristillisdemokraattien tyyli kansallisella tasolla on yhteistä hyvää rakentava ja he kokonaisuutena tekevät kaunista arvopolitiikkaa ja koettavat rakentaa yhteyttä. 

Taustalla vaikuttavat kristilliset arvot, kuten luodun – niin ihmisen kuin luonnonkin – kunnioittaminen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s